11 juni 2017
15:30

Stureby SK blå

Referat: Täby FK X - Stureby SK blå

I vårsäsongens sista match i 9-manna svår gick Sturpen-tåget denna gång till Näsbydal för match mot Täby. Fokuspunkter var att använda bredd och djup maximalt och att hålla tempo i passningsspelet. Inledningsvis såg det också riktigt bra ut när bollen flyttades snabbt från sida till sida och bra lägen kunde radas upp. En bit in i halvleken kom också utdelningen i form av ett par mål, och i halvtid var resultatet också 2-0 till Söders Blå.

I andra halvlek blev det märkbart att vi har matchat tungt de två senaste helgerna med flera urladdningar som final i Ersans Pokal, och hur mycket huvudet än vill så orkar kroppen inte alltid. Spelet blev därmed långsammare och passningsspelet en aning hafsigt, vilket gjorde att vi inte kunde skapa lägen som vi brukar. Bakåt var det ändå lugnt och stabilt och vi tar med oss att tjejerna kämpade som hjältar matchen igenom. Inte minsta tecken på frustration trots att det inte alls stämde är också det värt en eloge. Vi tar också med oss en positiv avslutning där alla spelare fick prova på nya positioner för att hitta energi.

Vi summerar en fantastisk vårsäsong i den här serien där vi har fört spelet precis som vi vill med stort bollinnehav på motståndarnas planhalva i nästan alla matcher. Resultatmässigt har det också gett stor framgång där vi har en förlust och en oavgjord och resten vinster. Efter Gothia Cup lämnar vi fokus på det taktiska i 7-mannaspelet och kommer istället satsa på att ta nästa steg i vårt 9-mannaspel för att kunna växla över till 11-mannafotboll. Det kommer säkert att rendera fler förluster än vanligt på kort sikt, men också utveckla oss mycket både som lag och individuellt för framtiden.

Nu går vi in i en lite lugnare period med få matcher och satsar istället allt på att träna oss i form för sommarens stora utmaning.